Martin Vajčner
Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.
Lehké oranžové víno vyrobené z hroznů odrůd Veltlínské zelené (Konice) a Šedý Pinot (Jaroslavice). Veltlínské zelené prošlo semikarbonickáou macerací. Scelené víno zrálo na...
5176
Sauvignon Blanc z tratě U Hájků v Dobšcích a Na Vinicích v Jaroslavicích na Znojemsku. 18 hodin na slupkách a třapinách, poté spontánní fermentace ve francouzských dubových...
5173
4881
Svěží macerovaný pét-nat, tedy přírodně šumivé víno, od Martina Vajčnera. Hrozny jsou 100% Sauvignon blanc z trati Na vinicích v Jaroslavicích - podoblast Znojemská. Macerace...
4875
4671
4668
Nádherně aromatický pét-nat z odrůdy Muškát moravský. Macerace 24 hodin na slupkách. Víno spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v...
4665
Minerálně-šťavnaté cuvée odrůd Frankovka a Zweigeltrebe. Hrozny byly šlapány nohama a následně spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněných...
4659
Stránka 2 z 2 -
20 položek celkem