Martin Vajčner
Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.

Poctivých a komplexních oranžových vín není nikdy dost. Přesně taková umí Martin Vajčner. Nová Amphora nese doplněk "river sediments", který poukazuje na složení půdy vinohradu...

Svěží macerovaný pét-nat, tedy přírodně šumivé víno, od Martina Vajčnera. Hrozny jsou 100% Sauvignon blanc z trati Na vinicích v Jaroslavicích - podoblast...