Mirco Mariotti

Nejprodávanější

9 položek celkem
Mariotti - CENTRO Rosso 2020
NEW STUFF
310 Kč
3393
Mariotti - CENTRO Yellow 2021
NEW STUFF
330 Kč
3390
Mariotti - CENTRO Orange 2021
NEW STUFF
350 Kč
3387
Mariotti - Tréb 2021
NEW STUFF
350 Kč
3384
Mariotti - Smarazen 2021
NEW STUFF
330 Kč
3378
Mariotti - Lè Turnè 2019
350 Kč

Jestli hledáte výjimečné šumivé naturální víno z Itálie, tohle je trefa do černého. Bílé cuvée odrůd Trebbiano (65%) a Montuni (35%), které vyniká svojí extrémně minerální chutí...

1134
Mariotti - Fortana Sèt e mèz 2019
330 Kč

Šťavnaté a šumivé rosé, se kterým si užijete spustu legrace! Krátká macerace odrůdy Fortana dodala tomuto vínu svěží aromatiku červených květů, čerstvých jahod a třešní, přitom...

1128
Mariotti - Fortana Surliè! 2019
330 Kč

Červené šumivé víno není zrovna běžná kombinace. O to více vás překvapí svoji ovocnou šťavnatostí tento tmavě fialový Surliè! 2019 od Mirca Mariotti vyrobený z místní původní...

1125
Mariotti - Malèstar 2018
350 Kč

Mineralita, krémovost a spousta citrusových aromat, to vše se snoubí v tomto víně vyrobeném ze 100% odrůdy Montuni. Hrozny pro tohle víno prošly pouze lehkým lisovaním, čímž si...

1122

mirco_mariotti_nws

Když se řekne Emilia-Romagna a spontánně fermentové bubliny, tak nejednoho nadšence naturálních vín napadne jméno Mirco Mariotti. Tento vysmátý chlapík a bývalý biolog zdědil v roce 2009 po otci malé vinařství v DOC Bosco Eliceo. Tato přímořská oblast je unikátní terroir s píščitým podložím a ideálním místem pro pěstování odrůdy Fortana, kterou u Mirca taky najdeme. Některé z jeho vinic jsou až 100 let staré a na původních podnožích, což poskytuje jeho vínům nesmírnou bloubku a minerálnost. Kromě autochtonní odrůdy Fortana zde najdeme taky Montuni nebo Trebbiano. Ty všechny Mirco využívá pro svá šťavnatá šumivá vína.

Jak je tedy dělá? Základem jsou zdravé hrozny ze zmíněných odrůd v organické kvalitě, které se sbírají výhradně ručně začátkem října, kdy poskytují vyšší obsah kyselin. Vylisovaný mošt se nechá macerovan 1-2 dny na slupkách, přičemž fermentace trvá asi dva týdny a probíhá v nerezových tancích. Poté se víno přesune do betonových tanků, kde čeká až do lahvování. Pak příjdou na řadu bublinky. Sekundární (spontánní) fermentace započne přilitím čerstvého vinného moštu, který byl až doposud zchlazený. Na to vše se nasadí korunka a je hotovo. Víno není odstřelené, takže si zachovát trochu více divokosti a plnosti.

Mircových vín je plný Instagram, tak nám to nedalo a rozhodli jsme se je taky ochutnat... A výsledek? "Wow, tak ty musíme nabízet taky." Tak tady je máme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení