Naboso

6 položek celkem
Naboso - Opera brut nature 2021
490 Kč

Po několika zkušebních verzí v předchozích letech vypouští slovenské vinařství Naboso své první bubliny, které se vyvedly ohromně. Spojení naturálního přístupu s tradiční...

3840
Naboso - RITUÁL 2019
650 Kč

Elegance, jemnost, ovocnost. O tomhle je Frankovka zvaná RITUÁL, kterou Andrej z Naboso vnímá jako takovou svoji tradici. Nesnaží se ji ohromit, ale spíše poukázat na její...

3654
Naboso - ZORE 2021
410 Kč

Lehká červená novinka v rodině Naboso! Hrozny jsou 100% André a pochází z ekologicky vedené vinice v okolí Svätého Jura. Po sběru hrozny karbonicky macerovaly 8 dní v...

3651
Naboso - DOMA 2019
525 Kč

Všude dobře, DOMA nejlíp. Takhle to mají Andrej s Nadjou z Naboso s bílým macerovaným vínem. Najdete v něm Vlašák, Veltlín, Sylván a Tramín ze starých vinic v ekologickém...

3648
Naboso - SPOLU 2019
465 Kč

Tady jim to SPOLU klape - Vlašák, Milerka, Rýňák a Frankovka tvoří tento "ryšák" od Naboso. Všechny hrozny pochází z ekologicky obhospodařovaných vinic v okolí Svätého...

3645
Naboso - ORBIS 2017
650 Kč

ORBIS je výjimečný veltlínový zážitek! Poprvé jsme ho ochutnali jako novinku vinařství na táborském Bottled Alive festivalu a tam nás úplně odpálil svoji "nabušeností", která se...

3639

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz