Martin Vajčner
Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.

Vyrobeno z hroznů odrůd Müller Thurgau (50%) a Ryzlink rýnský (50%) z viničních tratí s třetihorním granitovým podložím. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 6 hodin...

Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a ležely 3 týdny na slupkách a třapinách. Poté víno zrálo...

Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Kraví hora v Konicích - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 6 hodin na slupkách a třapinách. Víno následně spontánně...

Vyrobeno z hroznů z viniční tratě Stará hora v Tasovicích - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely 12 hodin na slupkách a třapinách. Víno následně...

Vyrobeno z ekologicky ošetřovaných vinic z hroznů odrůd Frankovka a Pálava z viničních tratí ze Znojemské vinařské podoblasti. Hrozny byly šlapány nohama. Víno spontánně kvasilo...
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem