Martin Vajčner

Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.
NEW STUFF
Tenhle nový Pinot Noir z rukou Martina Vajčnera rozhodně stojí za to! Semi-karbonická macerace v dřevěných kádích, následné šlapání nohama a 2 týdny na slupkách a třapinách....
5499
5418
Velké (chápej v magnumce) lehké červené! Vyrobeno z hroznů odrůd Svatovavřinecké, Bílý & Modrý Pinot. Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve...
5415
Tohle moravské červené má hloubku! Vyrobeno z hroznů odrůdy Zweigeltrebe a Modrý Pinot. Znojemská vinařská podoblast. Hrozny byly šlapány nohama. Spontánně kvasilo a zrálo 12...
5412
5182
5179
Lehké oranžové víno vyrobené z hroznů odrůd Veltlínské zelené (Konice) a Šedý Pinot (Jaroslavice). Veltlínské zelené prošlo semikarbonickáou macerací. Scelené víno zrálo na...
5176
Sauvignon Blanc z tratě U Hájků v Dobšcích a Na Vinicích v Jaroslavicích na Znojemsku. 18 hodin na slupkách a třapinách, poté spontánní fermentace ve francouzských...
5173
Poctivých a komplexních oranžových vín není nikdy dost. Přesně taková umí Martin Vajčner. Nová Amphora nese doplněk "river sediments", který poukazuje na složení půdy vinohradu...
4881
Stránka 1 z 2 -
18 položek celkem