Ajala Chocolate

To, že milujeme naturální víno, není žádné tajemství. Jestli ale existuje něco, na co se těšíme ještě víc, je to čokoláda! Ale žádná tukem a cukry nabombená supermárketovka, nýbrž poctivá čokoláda z výběrových kakaových bobů v bio kvalitě zpracovaná hezky ručně řemeslně. Řeč je o brněnské čokoládovně Ajala, kterou sledujeme od jejich založení. Její zakladatel Filip Teplý je velkým příznivcem výběrové kávy a naturálních vín, a tak není divu, že k výrobě čokolády přistupuje tímto způsobem. Dnes si troufáme říct, že je Ajala nejlepší česká čokoláda co se senzorické kvality týče. Jejich tabulky boří všechny předsudky o čokoládě jako takové, místo rozleptání zubů zažijete bohatý chuťový zážitek s pestrou škálou jemných ovocných aromat podobných těm u výběrové kávy, kde má každá země původu svůj osobitý charakter. Na Ajale taky milujeme to, že se i po celé tabulce necítíte vůbec provinile, možná jen trochu kvůli tomu, že už je pryč... Tak ať raději máte v zásobě i druhou!
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon ležící v Ekvádoru. Jedná se o nevšední 100% hořkou čokoládu s jemnou kyselostí až slaností.
3084
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z fermentační stanice PISA v Haiti. Chuťově lehčí s křupavější strukturou a ovocným aroma.
2979
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z fermentační stanice KOKOA KAMILI v Tanzanii. Chuťově plnější a více hořká.
2976
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z fermentačního závodu a sociálního podniku LATITUDE TRADE CO v Ugandě. Chuťově velice ovocná a fermentovaně funky s vyšší...
2973
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z rodinné farmy Åkessonů na Madagaskaru. Chuťově peprnější a intenzivnější s tóny lékořice.
2970
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z fermentační stanice Maya Mountain Cacao v Belize. Chuťově hodně šťavnatá s tóny červených bobulí a zralých banánů.
2967
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů vypěstovaných v Ekvádoru na farmě Hacienda Limon. Chuťově krémově měkká s výraznější sladkostí a tóny švestek, ostružin a...
2961
Čokoláda vyrobená z výběrových kakaových bobů z fermentační stanice Öko-Caribe v Dominikánské Republice. Chuťově lehčí a peprná s tóny černého čaje.
2958
Stránka 1 z 1 -
8 položek celkem