Od 2.7. do 7. 7. 2022 máme ZAVŘENO!

Ve sklepě...

photos-11_1

 

Se pracuje pouze s přírodním potenciálem sklizených hroznů. Co to znamená? Je to právě ta nejsnazší představa výroby vína! Jen zdravé a dobře vyzrálé hrozny se rozdrtí nebo rozšlapou, načež se ve vymačkaném moštu nastartuje spontánní fermentace (přirozené kvašení) vlivem bakterií a kvasinek vyskytujících na daných hroznech ve vinohradu. V konvenční výrobě vína (až 95 % veškeré světové produkce) se využívá řízeného kvašení a uměle vyšlechtěných kvasinek, které vínu bohužel ubírají na autentičnosti. Běžně se u naturálních vín využívá delší macerace na slupkách, která může podpořit jejich senzorický charakter. Navíc se během zpracování nepřídávají žádné další umělé látky jako jsou cizí enzymy, barviva, čiřidla a stabilizátory. Víno je prostě ponecháno jeho přirozenému osudu. Po procesu zrání, nejčastěji v přírodních materiálech jako jsou dřevěné sudy nebo hliněné amfory, se víno stáčí bez filtrace do lahví.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení