Naboso - RITUÁL 2022

535 Kč 713,33 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Elegance, jemnost, ovocnost. O tomhle je Frankovka zvaná RITUÁL, kterou Andrej a Nadja z Naboso vnímají jako takovou svoji tradici. Nesnaží se jí ohromit, ale spíše poukázat na její potenciální lahodný charakter. Hrozny pochází ze 35 let staré vinice, po ručním sběru maceruje 21 dní na slupkách a následně zraje 12 měsíců v neutrálních dubových sudech. Vychutnejte si její uhlazený a měkký projev s bohatým ovocným aroma a udělejte si z Frankovky takový svůj malý rituál. Pokud si ji odložíte na pár let do sklepa, tak vám vyzraje jen do samé krásy!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché červené víno

Šarže: L-22RIT

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o., Svätý Jur, Slovenská republika

Plněno v: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o., Svätý Jur, Slovenská republika

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o., Brno, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 13% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka
Ročník: 2022
Styl: Svěží, Šťavnaté
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz

Potvrzení plnoletosti.

Omlouváme se za vyrušení, ale vstupujete na stránky obsahující alkoholické nápoje. Ze zákona je přístup k těmto produktům podmíněn vaší plnoletostí. Souhlasem potvrzujete, že je vám víc jak 18 let. Nezletilým osobám je prodej alkoholických nápojů zakázán.