Dlúhé Grefty - Rosa Mixtura 2022

440 Kč 586,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Stejně jako rosé z Frankovek, tak i ty ze Svatovavřineckého mají co nabídnout. Hrozny se lisovaly přímo po sběru, takže došlo jen k minimální extrakci barviv, a proto je celkový dojem z vína velice lehký a svěží. Následovala spontánní fermentace a 11 měsíční zrání ve starém dubovém sudu. Do láhve šlo víno bez čiření a bez filtrace. V chuti se můžete těšit na tóny malinové limonády a jemnou doprovázející slanost. Doporučujeme všem milovníkům kvalitně udělaných a divočejších rosé vín!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý

Zatřídění: Moravské zemské víno

Šarže: 20236

Výrobce: Dlúhé Grefty s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: RŮŽOVÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Svatovavřinecké
Styl: Svěží, Rustikální, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Slovácká
Země původu: Česká Republika

dluhe_grefty_natural_wine

Dlúhé Grefty je vinařství Jary Tesaříka z Mutěnic, který dostal svá vína postupem času dostal až do vyhlášených restaurací v New Yorku a Tokiu! Není se čemu divit, jsou opravdu jedny z těch nejlepších přírodních na Moravě, nebo alespoň nám fakt sedla. Někdy divoké, někdy jen lehce hravé, ale vždy s jasně vystiženým osobitým charakterem. Samozřejmě minimálně sířené, naprosto nečiřené, nefiltrované a velice pitelné! První vinohrad Jára sklidil v roce 2008, od té doby se značně rozrostl na přibližně 3 hektary vinohradů v okolí obce Mutěnice, která nám svým pestře zvlněným terénem připomíná slovinské Štýrsko, no prostě krásná krajina. Se svoji rodinou bydlí přímo pod vinohrady a nad svým sklepem, takže se dá říct, že se Jára z práce nikdy nedostane (k tomu ještě pracuje jako ajťák na homeofficu, hehe). Vinice postupně omlazuje, nejvíce pracuje s odrůdami jako jsou Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Milerka nebo Tramín a z modrých odrůd pak třeba Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Ty nejčastěji zpracovává v různých kombinacích, cílem je především vybalancovaná šťavnatá chuť a projev jednotlivých odrůd. Prim hraje macerace a to jak u červených, tak i bílých vín. Pak následuje rok zrání na dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby si víno zachovalo náboj. Proto jdou i všechna vína pod korunku místo klasického korku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz