Richard Stávek - Medový Muškátek 2022
Detailní popis produktu
Složení: hrozny révy vinné, včelí med
Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany
Zatřídění: hroznovo - medový alkoholický nápoj - suchý
Šarže: 1-22
Výrobce: Ing. Richard Stávek, Němčičky, Česká republika
Plněno v: Ing. Richard Stávek, Němčičky, Česká republika
Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého
Doplňkové parametry
| Kategorie: | ORANŽOVÁ | 
|---|---|
| Alkohol: | 13% obj. | 
| Objem: | 0,75l | 
| Odrůdy: | Muškát moravský | 
| Ročník: | 2022 | 
| Styl: | Zábavné, Aromatické | 
| Obsah cukru: | Suché | 
| Vinařská oblast: | Velkopavlovická | 
| Země původu: | Česká Republika | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Richard Stávek, rodák z Němčiček a nyní už ikona českého autentického vinařství, kterou spíš budou znát milovníci přírodních vín ve světě, než ti u nás. Jeho vína nenajdete po kavárnách s výběrovou kávou nebo nových bistrech, jako spíš v nejvytříbenějších místech, kde to s naturálním vínem myslí vážně. Richardova selekce partnerů, kteří s jeho víny budou pracovat, je poměrně úzká - nám se jeho vína podařilo získat třeba až po 3 letech! V ČR je můžete ochutnat například v michelinské restauraci La Degustation a kromě stovky dalších světových podniků i jako jediného českého zástupce v kodaňské legendární restauraci Noma. Ale zpět na Moravu, Richard hospodaří od poloviny 90. let v okolí Němčiček u Hustopečí na 15 ha půdy, ze kterých 5 ha pokrývá vinná réva a zbytek nejrůznější ovocné a polní plodiny nebo pastviny pro ovce, takže jde o zemědělské hospodářství se vším všudy. Vinice má spíše staré, často na písčitém podloží a s pestrou skladbou odrůd, proto není divu, že ve svých vínech jako Špigle-Bočky nebo Veselý se snaží promítnout celý charakter vinice jako "field blendy". Náhodou i jedno z prvních naturálních vín, které jsme v životě ochutnali, bylo právě od Richarda - oranžové VČR 2017, už tehdy jsme si jeho styl bilých na slupkách macerovaných vín zamilovali. Na trh se jeho láhve dostávají po několika letech zrání v láhvi, což jim přidává na serióznosti a rozhodně i kvalitě.

 
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                    
    
    
            