Richard Stávek - Cabernet Sauvignon 2018

620 Kč 826,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Sezóna grilovaček je tady a my k nim máme ideální víno, tím je Cabernet Sauvignon od Richarda Stávka, který se náramně hodí k hovězímu masu jak z grilu, tak pomalu taženému. Nehledejte v něm nic složitého, takhle má tato odrůda prostě vypadat. Klasická macerace, rok na starém dubovém sudu, bez filtrace do láhve. V té si pak ještě chvíli poleží, konkrétně další 4 roky, než se dostane k nám, potažmo k vám, v ideální lahvové zralosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: Moravské zemské víno

Šarže: 15-18

Výrobce: Ing. Richard Stávek

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Cabernet Sauvignon
Ročník: 2018
Nádoby: Dubový sud
Styl: Odrůdové, Hluboké, Nazrálé
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká Republika

richard_stavek_natural_wine

Richard Stávek, rodák z Němčiček a nyní už ikona českého autentického vinařství, kterou spíš budou znát milovníci přírodních vín ve světě, než ti u nás. Jeho vína nenajdete po kavárnách s výběrovou kávou nebo nových bistrech, jako spíš v nejvytříbenějších místech, kde to s naturálním vínem myslí vážně. Richardova selekce partnerů, kteří s jeho víny budou pracovat, je poměrně úzká - nám se jeho vína podařilo získat třeba až po 3 letech! V ČR je můžete ochutnat například v michelinské restauraci La Degustation a kromě stovky dalších světových podniků i jako jediného českého zástupce v kodaňské legendární restauraci Noma. Ale zpět na Moravu, Richard hospodaří od poloviny 90. let v okolí Němčiček u Hustopečí na 15 ha půdy, ze kterých 5 ha pokrývá vinná réva a zbytek nejrůznější ovocné a polní plodiny nebo pastviny pro ovce, takže jde o zemědělské hospodářství se vším všudy. Vinice má spíše staré, často na písčitém podloží a s pestrou skladbou odrůd, proto není divu, že ve svých vínech jako Špigle-Bočky nebo Veselý se snaží promítnout celý charakter vinice jako "field blendy". Náhodou i jedno z prvních naturálních vín, které jsme v životě ochutnali, bylo právě od Richarda - oranžové VČR 2017, už tehdy jsme si jeho styl bilých na slupkách macerovaných vín zamilovali. Na trh se jeho láhve dostávají po několika letech zrání v láhvi, což jim přidává na serióznosti a rozhodně i kvalitě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz