Syfany - The Beast

Značka: Syfany
415 Kč 553,33 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Jste připravení na jednu bestii? "The beast" vzniklo jako pracovní název pro hrací a poměrně kontroverzní vzorek dvou sudů - krátce macerované Chardonnay 2016 a jeden měsíc macerovaný Tramín červený 2020. Přestože tohle víno prošlo ve vinařství mnoha diskuzemi, nám sedlo hned na první dobrou. Kombinuje v sobě výraznou nazrálost i mladistvou jiskrnost, plnost i svěží aroma. Najdete v něm mix herbálních, citrusových i ovocných tónů, které se s časem na vzduchu vyvíjí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: moravské zemské víno

Šarže: BST

Výrobce: Syfany spol., s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ORANŽOVÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Chardonnay, Tramín červený
Ročník: Meziročníkové, 2016, 2020
Nádoby: Akátový sud, Dubový sud
Styl: Divoké, Aromatické
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká Republika

syfany

Syfany je rodinné vinařství ve Vrbici, které vede Jakub Zborovský se svoji ženou Kájou. Společně dělají vína tak, jak je dělali jejich předci. Ve své práci si nejvíce cení přirozenosti přírody, která je úzce spjata s biodiverzitou takového prostředí. Hrozny pro výrobu vín mají pouze z vlastních vinic, při jejichž výsadbě se zaměřili na co nejideálnější spojení odrůd a podloží, proto se vína z jejich známých tratí Krátký, Úlehle nebo Skale značně odlišují.

Vinařství najdete mezi obcemi Vrbice a Velké Bílovice v bývalém zemědělském areálu, kde kromě vína zpracovávají i další polní plodiny. Všechna vína fermentují spontánně a poté zrají v různých nádobách, nejvíce využívané jsou akátové sudy z lokálního dřeva, ve kterých vína zrají na kalech okolo 10 měsíců. Pro lehčí základní řady se zase využívají nerezové tanky nebo jejich kombinace. Nízkozásahové postupy jsou základem celé výroby, většina vín se stáčí samospádem (gravitačně), nečiří se, nefiltruje a siří minimálně nebo vůbec. V poslední době se k nám dostává spousta jejich nových limitovaných vín, ve kterých se na jednu stranu upouští od odrůdovosti, ale nesmírně přidává na energii a přirozenosti, rozhodně patří k našim oblíbeným vínům z Moravy!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz