Dlúhé Grefty - Alba Mixtura 2022

440 Kč 586,67 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Alba Mixtura je cuvée každoročně postavené na Pinot Blanc, který doplňuje Sauvignon Blanc a Riesling. Jde o perfektně komplexní bílé, které je zároveň nejlepší ukázkou naturálního přístupu na Moravě - rádi ho doporučujeme našim zahraničním hostům. Z každé odrůdy si odneslo něco charakterního, zejména patrná je jiskrná kyselina Rieslingu. Přestože už nyní udělá spoustu radosti, doporučujeme si dát láhev na pár let nazrát do sklepa. My to tak udělali s ročníkem 2018, který jsme si vypili letos zjara a to byla teda krása.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý

Zatřídění: Moravské zemské víno

Šarže: 20232

Výrobce: Dlúhé Grefty s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Pinot Blanc, Ryzlink rýnský, Sauvignon Blanc
Ročník: 2022
Nádoby: Dubový sud
Styl: Šťavnaté, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Slovácká
Země původu: Česká Republika
Položka byla vyprodána…

dluhe_grefty_natural_wine

Dlúhé Grefty je vinařství Jary Tesaříka z Mutěnic, který dostal svá vína postupem času dostal až do vyhlášených restaurací v New Yorku a Tokiu! Není se čemu divit, jsou opravdu jedny z těch nejlepších přírodních na Moravě, nebo alespoň nám fakt sedla. Někdy divoké, někdy jen lehce hravé, ale vždy s jasně vystiženým osobitým charakterem. Samozřejmě minimálně sířené, naprosto nečiřené, nefiltrované a velice pitelné! První vinohrad Jára sklidil v roce 2008, od té doby se značně rozrostl na přibližně 3 hektary vinohradů v okolí obce Mutěnice, která nám svým pestře zvlněným terénem připomíná slovinské Štýrsko, no prostě krásná krajina. Se svoji rodinou bydlí přímo pod vinohrady a nad svým sklepem, takže se dá říct, že se Jára z práce nikdy nedostane (k tomu ještě pracuje jako ajťák na homeofficu, hehe). Vinice postupně omlazuje, nejvíce pracuje s odrůdami jako jsou Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Milerka nebo Tramín a z modrých odrůd pak třeba Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Ty nejčastěji zpracovává v různých kombinacích, cílem je především vybalancovaná šťavnatá chuť a projev jednotlivých odrůd. Prim hraje macerace a to jak u červených, tak i bílých vín. Pak následuje rok zrání na dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby si víno zachovalo náboj. Proto jdou i všechna vína pod korunku místo klasického korku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz