Vajčner - Omne Vivum Ox Ovo 2020 magnum

1 090 Kč 726,67 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tohle je velká (doslova) limitka. Vyrobeno oxidativní metodou zrání pod flórem z hroznů odrůd Veltlínské zelené (50%), Ryzlink rýnský (25%) a Müller Thurgau (25%) z viničních tratí ze Znojemské vinařské podoblasti. Veltlínské zelené pochází z Havraníků, Ryzlink rýnský z Načeratického kopce a Müller Thurgau z Popic - Pod lesem. Hrozny byly šlapány nohama a potom ležely několik hodin na slupkách a třapinách. Víno spontánně kvasilo a zrálo na hrubých kvasnicích bez míchání a bez dolévání ve francouzském dubu bez přídavku síry. Má výborný potenciál k archivaci!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: moravské zemské víno

Šarže: OX/20

Výrobce: Martin Vajčner

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Alkohol: 12%
Objem: 1,5l
Odrůdy: Müller Thurgau, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené
Ročník: 2020
Styl: Minerální, Divoké, Aromatické, Oxidativní, Nesířené
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Znojemská
Země původu: Česká Republika
Položka byla vyprodána…

martin_vajcner_vino_znojmo

Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení