Pikola - Rwanda "Kirambo" 250g natural

VÝPRODEJ -15%
Značka: Kafe Pikola
280 Kč 112 Kč / 100 g
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Farma: Kirambo 
Oblast: 
Nadmořská výška: 1545 m.n.m. 
Chuťový profil: brusinky, krémová mléčná čokoláda 
Odrůda: Red Bourbon 
Zpracování: naturální 
Praženo na: filtr

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve Rwandě panují ideální podmínky pro pěstování kávy, které zahrnují vysokou nadmořskou výšku, pravidelné srážky a vulkanickou půdu s dobrou organickou strukturou. Drtivá většina rwandské kávy je pěstována drobnými zemědělci, kterých zde můžete napočítat kolem půl milionu a na každého z nich často připadá pozemek nepříliš větší, než-li jeden hektar. Káva se může dle přírodních podmínek pěstovat ve většině částí země, ale největší koncentrace farem je podél jezera Kivu v jižní provincii. Rwandští drobní zemědělci spolu velmi často spolupracují a sdílejí tak například i mycí stanice. Mycí stanice Kirambo se nachází na kopci, který se táhne až k břehům jezera Kivu. Tato stanice dlouhá léta nefungovala stabilně, protože majitel neměl dostatek financí na provoz a byla tak každý rok pronajímána jiným lidem. Po celá ta léta farmářům chyběl dobrý partner, který by je podporoval nad rámec nákupu kávových třešní. Od roku 2017 vlastní tuto stanici firma RTC a stala se tak plnohodnotným partnerem každému farmáři, který se zde rozhodne svou kávu zpracovávat.

pikola

Víno není jediná naše vášeň! Dost nás baví i výběrová káva, která člověku nabídne pestrou škálu ovocných chutí a zajímavých aromat. My si pro vás vybrali tu upraženou v šumperské pražírně Pikola, kterou vlastní náš kamarád Jirka Giesl. Díky jejich lehkému "skandinávskému" stylu pražení ve všech kávách vynikne především ovocnost, sladkost, vyváženost, tedy charakter dané kávy, který je ovlivněný místem produkce (takový to terroir), odrůdou a způsobem zpracování.

Veškeré zelené (surové) kávové zrna nakupují od importérů Falcon Specialty, kteří se soustředí na dovoz ze Střední a Jižní Ameriky, Afriky a Indonésie. S farmáři úzce spolupracují a snaží se nesutálé zlepšování kvality jejich káv, životních podmínek a envrionemntálního prostředí farmy. Většina takových kávovníků neroste v monokulturách, ale naopka ve velice biodiverzním prostředí, kde panuje rovnováha a ideální podmínky pro přirozený růst kávovníků. Trochu to v jistých ohledech připomíná naturální víno, ne? Tak vyzkoušejte ty z aktuální nabídky!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení