Pikola - Peru "Pedro Garcia" 250g washed
Detailní popis produktu
Pedro Garcia Diaz vlastní 2 hektary půdy ve vesnici San Francisco v okrese San Jose del Alto. Pedro spolu se svou rodinou na farmě pěstuje převážně odrůdy Bourbon a Pache. San Jose del Alto je oblast s velkým potenciálem pro pěstování kvalitní kávy. Některé kávy z této oblasti mají velmi specifický chuťový profil. Káva z této oblasti se zpravidla vyznačuje svou ovocitostí a lahodnou chutí. Jedinou nevýhodou této oblasti je její izolace a to hlavně díky špatné kvalitě silnic a velkou vzdáleností od většího města Jean. Díky tomu zde farmáři obdrželi málo dotací a kvůli nedostatku financí nemají farmáři tendenci se sdružovat a kávu zpracovávat společně.
Kávy z Peru se obecně vyznačují pro svou ovocitost a plnou chuť, vyjímku netvoří ani káva z produkce pana Diaze. Ostružiny a jemná mléčná čokoláda vám už při prvním ranním šálku kávy zařídí lepší den.
Víno není jediná naše vášeň! Dost nás baví i výběrová káva, která člověku nabídne pestrou škálu ovocných chutí a zajímavých aromat. My si pro vás vybrali tu upraženou v šumperské pražírně Pikola, kterou vlastní náš kamarád Jirka Giesl. Díky jejich lehkému "skandinávskému" stylu pražení ve všech kávách vynikne především ovocnost, sladkost, vyváženost, tedy charakter dané kávy, který je ovlivněný místem produkce (takový to terroir), odrůdou a způsobem zpracování.
Veškeré zelené (surové) kávové zrna nakupují od importérů Falcon Specialty, kteří se soustředí na dovoz ze Střední a Jižní Ameriky, Afriky a Indonésie. S farmáři úzce spolupracují a snaží se nesutálé zlepšování kvality jejich káv, životních podmínek a envrionemntálního prostředí farmy. Většina takových kávovníků neroste v monokulturách, ale naopka ve velice biodiverzním prostředí, kde panuje rovnováha a ideální podmínky pro přirozený růst kávovníků. Trochu to v jistých ohledech připomíná naturální víno, ne? Tak vyzkoušejte ty z aktuální nabídky!