Od 2.7. do 7. 7. 2022 máme ZAVŘENO!

Naboso - ZORE 2021

Značka: Naboso
410 Kč 546,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Lehká červená novinka v rodině Naboso! Hrozny jsou 100% André a pochází z ekologicky vedené vinice v okolí Svätého Jura. Po sběru hrozny karbonicky macerovaly 8 dní v uzavřené kádi, následně se odstopkovaly a pomalu lisovaly. Vše dál proběhlo tak, jak je u naturálních vín zvykem - žádná aditiva, zrání na neutrálním dubovém sudu, gravitační lahvování bez filtrace. Výsledkem je jiskrné červené, které je v barvě mnohem lehčí, než byste na André tipovali - a to nám moc chutná a k létu prostě sedí. V chuti dominuje ovocnost bobulí jako rybízu, jahod a malin. To doplňuje příjemná herbálnost a tóny červených květů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché červené víno

Šarže: L-21ZRE

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 11,5%
Objem: 0,75l
Odrůdy: André
Ročník: 2021
Styl: Svěží, Divoké, Šťavnaté, Lehké, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení