Naboso - ZORE 2021

Značka: Naboso
410 Kč 546,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Lehká červená novinka v rodině Naboso! Hrozny jsou 100% André a pochází z ekologicky vedené vinice v okolí Svätého Jura. Po sběru hrozny karbonicky macerovaly 8 dní v uzavřené kádi, následně se odstopkovaly a pomalu lisovaly. Vše dál proběhlo tak, jak je u naturálních vín zvykem - žádná aditiva, zrání na neutrálním dubovém sudu, gravitační lahvování bez filtrace. Výsledkem je jiskrné červené, které je v barvě mnohem lehčí, než byste na André tipovali - a to nám moc chutná a k létu prostě sedí. V chuti dominuje ovocnost bobulí jako rybízu, jahod a malin. To doplňuje příjemná herbálnost a tóny červených květů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché červené víno

Šarže: L-21ZRE

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 11,5%
Objem: 0,75l
Odrůdy: André
Ročník: 2021
Styl: Svěží, Divoké, Šťavnaté, Lehké, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz