Naboso - SPOLU 2020

Značka: Naboso
490 Kč 653,33 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Cuvée dvou bílých a jedné červené odrůdy - takový "ryšák" má ve Svatým Jure tradici a Naboso ji rozhodně chtějí udržet. Složení vína je 40% Frankovka, 30% Riesling a 30% Veltlínské zelené, to vše macerovalo 14 dní na slupkách a kvasilo SPOLU. Pak následovalo 9 měsíční zrání v dubovém i akátovém sudu, pak bylo víno bez filtrace gravitačně lahvováno. Lákavá lehká červená barva jde ruku v ruce s vysokou pitelností a ovocnými tóny - malinová marmeláda, čerstvé jahody, nakládané třešně. V dochuti jen lehce pikantní tříslovina s tóny sušených bylinek. K tomu všudypřítomná ovocná kyselinka. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché víno

Šarže: L-19SPL

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 12,5%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené
Ročník: 2020

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz