Naboso - SPOLU 2019

Značka: Naboso
465 Kč 620 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tady jim to SPOLU klape - Vlašák, Milerka, Rýňák a Frankovka tvoří tento "ryšák" od Naboso. Všechny hrozny pochází z ekologicky obhospodařovaných vinic v okolí Svätého Jura, hrozny se sbíraly ručně a dohromady macerovaly 14 dní na slupkách bez třapin. Pak ještě víno zrálo 1 rok v neutrálních akátových a dubových sudech. V chuti se člověk trochu zamotá, protože připomíná něco na pomezí oranžády-rosé-červeného vína, no vyberte si. Je svěží, šťavnaté a nepřestane vás bavit až do konce láhve.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché víno

Šarže: L-19SPL

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: NATURÁLNÍ VÍNA
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka, Müller Thurgau, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský
Ročník: 2019
Styl: Svěží, Šťavnaté
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko
Položka byla vyprodána…

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz