Od 2.7. do 7. 7. 2022 máme ZAVŘENO!

Naboso - SPOLU 2019

Značka: Naboso
465 Kč 620 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Tady jim to SPOLU klape - Vlašák, Milerka, Rýňák a Frankovka tvoří tento "ryšák" od Naboso. Všechny hrozny pochází z ekologicky obhospodařovaných vinic v okolí Svätého Jura, hrozny se sbíraly ručně a dohromady macerovaly 14 dní na slupkách bez třapin. Pak ještě víno zrálo 1 rok v neutrálních akátových a dubových sudech. V chuti se člověk trochu zamotá, protože připomíná něco na pomezí oranžády-rosé-červeného vína, no vyberte si. Je svěží, šťavnaté a nepřestane vás bavit až do konce láhve.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché víno

Šarže: L-19SPL

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: NATURÁLNÍ VÍNA
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka, Müller Thurgau, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský
Ročník: 2019
Styl: Svěží, Šťavnaté
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení