Naboso - RITUÁL 2019

Značka: Naboso
650 Kč 866,67 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Elegance, jemnost, ovocnost. O tomhle je Frankovka zvaná RITUÁL, kterou Andrej z Naboso vnímá jako takovou svoji tradici. Nesnaží se ji ohromit, ale spíše poukázat na její potenciální lahodný charakter. Hrozny pochází ze 33 let staré vinice, po ručním sběru maceruje 21 dní na slupkách a následně zraje 12 měsíců v neutrálních dubových sudech. Vychutnejte si její uhlazený a měkký projev s bohatým ovocným aroma a udělejte si z Frankovky takový svůj malý rituál.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché červené víno

Šarže: L-19RIT

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o.

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 13%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka
Ročník: 2019
Styl: Odrůdové, Šťavnaté, Elegantní, Hluboké
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko
Položka byla vyprodána…

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz