V případě dotazů ohledně výběru vín, možností spolupráce nebo uspořádání degustace se nám neváhejte ozvat na náš e-mail. Jsme moc rádi, že vyhledáváte naturální vína!

Morel - Crémant du Jura Brut Nature

Vynikající francouzský nesířený crémant z regionu Jura.

820 Kč
Skladem

Hrozny pro základní víno pocházejí z roku 2014 (víno fermentovalo a zrálo v dubu o objemu 500l). Před rozkvašením v láhvi byl přidán mošt Chardonnay z ročníku 2015, který zajistil druhotné kvašení na láhvi. Dokvas v láhvi trval 36 měsícům, následně bylo víno odstřeleno zakorkováno bez přidané síry. TmavšÍ zlatá barva s trvalým, velmi jemným perlením pouzkazuje na dlouhé ležení na láhvi (36 měsíců). Aroma je plné a intenzivní, nabízí pečené jablka, toasty, přezrálé citrusy, pečený chléb. V chuti se suché, působí nazrále a plně. Jsou cítit malinké a pravidelné bublinky. Dlouhý minerální odchod vybízí k párování s tučnými rybami.

Jméno značky: Valentin Morel
Kategorie: ŠUMIVÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Chardonnay
Ročník: 2014
Styl: Suché
Vinařská oblast: Jura
Země původu: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

logo-small-v2

 

Valentin Morel - mladá hvězda francouzského regionu Jura! Valentin převzal rodinné vinařství po otci Jean Lucovi v roce 2014. Otec zde hospodaří od roku 1985 organicky. Poté co, Valentin vystudoval práva ve Strasbourg, následoval jeho návrat do rodného Poligny. Místo kariéry špičkového právníka zvolil cestu vinaře a začal obhospodařovat 8 ha vinic v biodynamickém režimu.

Ve sklepě pracuje naprosto přirozeně s minimálními zásahy při výrobě vína (autochtonní kvasinky, spontánní kvašení, nakvašování celých hroznú),  síra je použita šetrně či v žádném množství pouze před lahvováním). Kvašení probíhá v nerezových tancích o různé velikosti. Po dlouhé fermentaci při nízkých teplotách vína zrají v použitém dřevě (i nerezu) na jemných kalech. Konečná vína nejsou čeřena ani filtrována. Valentinova vína jsou jemná, hluboká, sofistikovaná připomínající velejemné burgundské moky.