Mariotti - Sèt e mèz 2020

330 Kč 440 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Šťavnaté šumivé rosé, se kterým si užijete spousty legrace! Krátká macerace na slupkách mu dodala svěží aroma červených květů, čerstvých jahod, třešní a grepové šťávy, přitom je naprosto suché. Růžové bubliny prostě nemusí chutnat pouze jako žvýkačky! Hrozny pochází ze 100 let starých keřů lokální odrůdy Fortana pěstovaných stále na původních podnožích kousek od Jaderského moře v oblasti Bosco Eliceo na výrazně písčitých půdách - v podstatě ještě na pláži. Díky tomu jsou všechna vína od Mirca Mariotti minerálně-svěží. Navíc tohle frizzante neprošlo filtrací, která většinou ubere na šťavnatosti, a tak zde čekejte spíše až pét-natový projev.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: Vino Frizzante

Šarže:

Výrobce: Az. Agr. Mirco Mariotti

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Doplňkové parametry

Kategorie: PET-NAT
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Fortana
Ročník: 2020
Styl: Minerální, Šťavnaté, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Emilia-Romagna
Země původu: Itálie

mirco_mariotti_nws

Když se řekne Emilia-Romagna a spontánně fermentové bubliny, tak nejednoho nadšence naturálních vín napadne jméno Mirco Mariotti. Tento vysmátý chlapík a bývalý biolog zdědil v roce 2009 po otci malé vinařství v DOC Bosco Eliceo. Tato přímořská oblast je unikátní terroir s píščitým podložím a ideálním místem pro pěstování odrůdy Fortana, kterou u Mirca taky najdeme. Některé z jeho vinic jsou až 100 let staré a na původních podnožích, což poskytuje jeho vínům nesmírnou bloubku a minerálnost. Kromě autochtonní odrůdy Fortana zde najdeme taky Montuni nebo Trebbiano. Ty všechny Mirco využívá pro svá šťavnatá šumivá vína.

Jak je tedy dělá? Základem jsou zdravé hrozny ze zmíněných odrůd v organické kvalitě, které se sbírají výhradně ručně začátkem října, kdy poskytují vyšší obsah kyselin. Vylisovaný mošt se nechá macerovan 1-2 dny na slupkách, přičemž fermentace trvá asi dva týdny a probíhá v nerezových tancích. Poté se víno přesune do betonových tanků, kde čeká až do lahvování. Pak příjdou na řadu bublinky. Sekundární (spontánní) fermentace započne přilitím čerstvého vinného moštu, který byl až doposud zchlazený. Na to vše se nasadí korunka a je hotovo. Víno není odstřelené, takže si zachovát trochu více divokosti a plnosti.

Mircových vín je plný Instagram, tak nám to nedalo a rozhodli jsme se je taky ochutnat... A výsledek? "Wow, tak ty musíme nabízet taky." Tak tady je máme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení