Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let. Při převzetí zboží bude ověřen Váš věk.

Mariotti - Lè Turnè 2019

350 Kč 466,67 Kč / 1 l
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Jestli hledáte výjimečné šumivé naturální víno z Itálie, tohle je trefa do černého. Bílé cuvée odrůd Trebbiano (65%) a Montuni (35%), které vyniká svojí extrémně minerální chutí připomínající slanost mořské vody (vinice se nachází přibližně 300 m od břehu Jaderského moře) a herbálně-citrusovým aroma. Najdete v něm vůně rozmarýnu, citrónové trávy a limetky.

Detailní informace

Detailní popis produktu


Složení:
 hrozny révy vinné

Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: Vino Frizzante

Šarže: L.TM20

Výrobce: Az. Agr. Mirco Mariotti

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o.

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUMIVÁ
Alkohol: 12%
Objem: 0,75l
Odrůdy: Montuni, Trebbiano
Ročník: 2019
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Emilia-Romagna
Země původu: Itálie
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

mirco_mariotti_nws

Když se řekne Emilia-Romagna a spontánně fermentové bubliny, tak nejednoho nadšence naturálních vín napadne jméno Mirco Mariotti. Tento vysmátý chlapík a bývalý biolog zdědil v roce 2009 po otci malé vinařství v DOC Bosco Eliceo. Tato přímořská oblast je unikátní terroir s píščitým podložím a ideálním místem pro pěstování odrůdy Fortana, kterou u Mirca taky najdeme. Některé z jeho vinic jsou až 100 let staré a na původních podnožích, což poskytuje jeho vínům nesmírnou bloubku a minerálnost. Kromě autochtonní odrůdy Fortana zde najdeme taky Montuni nebo Trebbiano. Ty všechny Mirco využívá pro svá šťavnatá šumivá vína.

Jak je tedy dělá? Základem jsou zdravé hrozny ze zmíněných odrůd v organické kvalitě, které se sbírají výhradně ručně začátkem října, kdy poskytují vyšší obsah kyselin. Vylisovaný mošt se nechá macerovan 1-2 dny na slupkách, přičemž fermentace trvá asi dva týdny a probíhá v nerezových tancích. Poté se víno přesune do betonových tanků, kde čeká až do lahvování. Pak příjdou na řadu bublinky. Sekundární (spontánní) fermentace započne přilitím čerstvého vinného moštu, který byl až doposud zchlazený. Na to vše se nasadí korunka a je hotovo. Víno není odstřelené, takže si zachovát trochu více divokosti a plnosti.

Mircových vín je plný Instagram, tak nám to nedalo a rozhodli jsme se je taky ochutnat... A výsledek? "Wow, tak ty musíme nabízet taky." Tak tady je máme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení