Hrozny byly lisovány bez macerace, mošt byl stočen po 12 hodinách usazování. Spontánní kvašení proběhlo v malých dubových sudech a v 600 l dubovém sudu od Fryzelky. Po 1 roce bylo víno smícháno a poté zrálo v 600 l dubovém sudu až do stáčení (červen 2020). Několik dní před plněním do lahví (30 mg / l) byla přidána síra. V lahvích bez čiření a filtrace.
Jméno značky: | Vinařství Berthy |
---|---|
Kategorie: | BÍLÁ - WHITE |
Alkohol: | 13,5% |
Objem: | 0,75l |
Odrůdy: | Chardonnay |
Ročník: | 2018 |
Styl: | Suché |
Vinařská oblast: | Slovácká |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za tímto vinařstvím stojí mladý vinař Albert Vyoral, který své první ročníky vyrobil hned po škole v roce 2017. Vinařství najdete v malebné obci Blatnice pod Svatým Antonínkem v podhůří Bílých Karpat, v jejimž okolí pěstuje odrůdy jako Pinot Blanc, Merlot, Pinot Noir nebo Veltlínské zelené. Ve vinohradě jsou všechna meziřadí zatravněna, vyloučeny jsou systémové postřiky i herbicidy. Ve sklepě vše kvasí spontánně (bez přídavku kvasinek) v dřevěných akátových nebo dubových sudech. Po celou dobu zrání leží vína na kvasnicích nejméně 10 měsíců. Síra je přidávána pouze před samotným lahvováním, nikdy v průběhu zpracování hroznů nebo zrání vína. Albertovi vína vynikají svoji mineralitou a živou energií, však ochutnejte!